Hoe wordt aardappelpuree gemaakt ?

Heerlijk smeuïge ambachtelijke aardappelpuree is een klassieker die jong en oud weet te bekoren. Maar hoe wordt verse aardappelpuree nu best gemaakt?
Wat je nodig hebt zijn de juiste aardappelen, melk, ei, boter, nootmuskaat en zout.
De beste aardappelen voor aardappelpuree zijn aardappelen die snel uit elkaar kunnen vallen, bloemig smaken en een hoog zetmeelgehalte hebben.

Er wordt gestart met het schillen van de aardappelen en het koken van de aardappelen. Vervolgens worden de aardappelen goed gestampt tot ze een mooie aardappelpuree vormen. Achtereenvolgens worden boter, eierdooiers en melk toegevoegd. Dit geheel wordt tot een smeuïge ambachtelijk aardappelpuree geroerd en op smaak gebracht met geraspte nootmuskaat en wat zout. Dan rest er enkel nog te genieten van een perfecte verse aardappelpuree gebaseerd op een winters recept voor aardappelpuree. Serveer steeds de lekkerste purees met Vanderhaegen Potatoes.

 
 

Ingrid Eeckhaut, The Art of Potatoes

‘Quality and excellence in fresh artisanal products through sustainable and passionate entrepreneurship.’

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Blijf steeds op de hoogte van onze nieuwste producten.

Veelgestelde vragen

  • Waar komen de aardappelen van Vanderhaegen Potatoes vandaan ?
  • Welke soorten aardappelen gebruikt Vanderhaegen Potatoes ?
  • Wat is de aangeraden dikte voor een friet ?
  • Wat is de functie van vet ?

Contacteer ons

Dorpsstraat 3, 9667 Horebeke
Tel. +32 55 45 52 66
Fax. +32 55 45 61 32
info@vanderhaegenpotatoes.be
BE 0454 12 09 40