Vanderhaegen Potatoes
Vanderhaegen Potatoes

BTW BE 0454 120 940

Kantooruren:
Maandag – vrijdag: 8u30 – 12u30 en 13u – 17u
Zaterdag & feestdagen: 8u30 – 12u30

Dorpsstraat 3, 9667 Horebeke
T : +32 55 45 52 66
info@vanderhaegenpotatoes.be
Commandes :
desk@vanderhaegenpotatoes.be

TVA BE 0454 120 940

Heures d’ouverture:
Du lundi au vendredi : 8h30 – 12h30 et 13h – 17h
Samedi et jours fériés : 8h30 – 12h30

Veelgestelde vragen

Wat is de leveringstermijn van de producten van Vanderhaegen Potatoes?

Dagvers

Op welke temperatuur moet ik mijn frieten bewaren in de koelkast?

Wij leveren onze frieten met speciaal uitgeruste vrachtwagens met professionele koeling af bij de frituristen op een temperatuur van 2° à 4°.

Van de friturist zorgt voor een professionele koeling beschikt om de koudebrug niet te doorbreken (bv. koelcel, …) . Hij houdt zich aan de voorgeschreven temperatuur voor het opslaan van de frieten, rekening houdende met de houdbaarheidsdatum vermeld op de verpakking.

Hiermee wordt een optimale smaak en kwaliteit gewaarborgd.

Hoe lekkere frietjes bakken?

  • Bewaar frietaardappelen in de voorziene koeling (alleen bestemd voor aardappelen). Bewaren op een temperatuur van 2° à 4°.
  • Aardappelen verbruiken in systeem first-in first-out.
  • Frieten goed laten uitlekken en laten opdrogen alvorens onder te dompelen in het hete frituurvet.
  • Zorgen dat de thermostaat goed is afgesteld.
  • Laat het frituurvet met tussenpozen smelten, van 0° – 90° …
  • Doe nooit te veel frietjes in de mandjes, dat veroorzaakt een grote temperatuurdaling, anders onvoldoende dichtschroeien, zodanig dat de friet niet te veel opneemt.
  • Laat frituurmanden altijd goed uitlekken, veel vetbesparing.
  • Bak de frietjes mooi goudgeel. Typisch Belgisch.
  • De aanbevolen maximum temperatuur van 170° à 175° niet overschrijden. Met hoog-rendement friteuses kan men een lagere temperatuur aanhouden bij het bakken van de frieten, zodat men de acrylamide kan beperken (bruine friet).
  • Met een fijne ziftof (schuimspaan) de verbrande restjes verwijderen na elke bakbeurt.
  • Ververs tijdig het vet, als het een sterke geur of een donkere kleur krijgt, stroperig wordt en gaat schuimen. Nieuw vet bijvoegen volstaat niet om het vet te verbeteren.
  • Overschot van het serveren van de frieten niet terug in het vet gooien. Vet en zout is geen goeie combinatie.
  • Koude zone filters tijdig en goed reinigen, dit voorkomt veel ongemakken tijdens het frituren.
  • Er bestaan voldoende meetapparaten om de kwaliteit van uw frituurvet goed te controleren.
  • Met deze weetjes kan men genieten van een gezond en lekker bakje frieten.

Hoe worden de frieten van Vanderhaegen Potatoes gemaakt?

Onze frietjes ondergaan een ambachtelijk koud schilproces.

Wat is de functie van vet?

  • Vet is de energieleverancier voor het te bakken product.
  • Warmtegeleiding (voor het bakken, braden en frituren).
  • Verhittingsmedium : Als gevolg van verhitten van het vet, begint de aardappel te koken en transporteert die zo het water uit de friet en wordt de friet zacht van structuur.
  • Drager van wateroplosbare stoffen (vitamines, kleurstoffen en aromastoffen).
  • Hongerbestrijder (een verzadigd gevoel).

Wat is de aangepate dikte voor een friet?

Dat is afhankelijk van streek tot streek. Als men België doorkruist, kom je een mengeling tegen van verschillende soorten snits.

Het centrum van Brussel, de Brusselse rand en onze Franstalige collega’s in Wallonië werken met een snit van 12mm. In sommige streken durft men ook al eens naar 13 te gaan.

In het Nederlandse landsgedeelte, frituurt men meestal met een mix van 9, 10 en 11mm. De snit van 10mm is bij veel frituristen de favoriet, gevolgd door de 11mm en in mindere
mate de 9mm.

Dikke frieten:
Blijven extra lang warm, zijn van buiten heerlijk krokant en binnenin ervaart men de volle smaak van de puree. Bij afhaling in de frituur is vooral het minder snel afkoelen belangrijk. Ook neemt een dikke friet minder vet op. Het is een kunst om deze friet goed af te bakken. Nadelig is wel dat het afbakken iets langer duurt.

Dunne frieten:
Deze frietjes koelen sneller af en worden soms te hard gebakken.Minder puree is minder smaak. Dunne friet geeft wel hoger rendement en het afbakken gaat sneller.

Welke soorten aardappelen gebruikt Vanderhaegen Potatoes?

Voor frieten gebruiken wij hoofdzakelijk bintjes. Enkel tijdens de vroege oogstperiode zullen wij overstappen op primeuraardappelen. Wenst de klant een ander aardappelvariëteit, dan bieden wij deze aan volgens beschikbaarheid.

Waar komen de aardappelen van Vanderhaegen Potatoes vandaan?

Wij werken met gerenommeerde telers, vooral uit België.