Hoe bak ik overheerlijke & knapperige verse frietjes ?

Om heerlijke verse frietjes te bakken, maken we het ons gemakkelijk en we nemen kant-en-klare vers gesneden frietjes van Vanderhaegen Potatoes. De verse frietjes worden best na openen zo vlug mogelijk afgebakken om verkleuring van het rauwe product te vermijden.

  1. Voordat we de friteuse aanleggen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de elementen van de friteuse goed onder de olie zitten. Zo niet, zouden deze elementen kunnen stukgaan.
  2. Daarna voeg je olie of vet toe tot aan het maximum zodat de vers gesneden frietjes voldoende vetstof hebben om mooi te kunnen bakken. De vetstof mag gesmolten worden op 90 à 100°.
  3. Vervolgens zetten we de temperatuur op 160° voor het voorbakken van de vers gesneden frietjes. Het voorbakken is een heel belangrijke stap om heerlijke verse frietjes te bekomen.
  4. We doen de verse frietjes in het mandje. Zorg dat er niet te veel verse frietjes in het mandje zijn : zo’n 900 gr frietjes op 6 liter vetstof is ideaal. We bakken de vers gesneden frietjes zo’n 6 à 7 minuten voor.
  5. Na het voorbakken van de vers gesneden frietjes laten we ze zo’n 5 à 10 minuutjes goed uitlekken.
  6. Daarna verhogen we de temperatuur tot 175° en bakken de vers gesneden frietjes af gedurende 3 à 4 minuutjes, afhankelijk van de hoeveelheid verse frietjes in het mandje en de capaciteit van de friteuse. Hierdoor worden de verse frietjes mooi goudgeel en lekker knapperig.

Na het afbakken mogen de verse frietjes opgeschud worden & mag er zout over gestrooid worden.

Voilà, onze perfect gebakken Belgische frietjes zijn klaar: mooi van kleur en knapperig! Zo horen echte verse frietjes te zijn!

Interesse in onze producten ?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Blijf steeds op de hoogte van onze nieuwste producten.

Contacteer ons

Dorpsstraat 3, 9667 Horebeke
T: +32 55 45 52 66
F: +32 55 45 61 32
info@vanderhaegenpotatoes.be
BE 0454 12 09 40