Waarom kleuren mijn frieten niet tijdens het afbakken ?

De aardappelsoort is heel belangrijk voor het bekomen van een lekkere friet. Meestal gebruikt men Bintjes voor een lekker bakje Belgische friet. Tijdens het afbakken van de friet gebeuren er verschillende reacties en die brengen veranderingen in de friet. Als er weinig reactie is, blijven de frieten eerder bleek van kleur. Naast kleurvorming zijn er ook de typische aroma’s. Ook de aminozuren en suikers zijn afhankelijk van het aardappelras.Te kort voorbakken en niet de gepaste tijd in acht nemen voor het afbakken kan ook leiden tot bleke frieten.

Ingrid Eeckhaut, The Art of Potatoes

‘Quality and excellence in fresh artisanal products through sustainable and passionate entrepreneurship.’

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Blijf steeds op de hoogte van onze nieuwste producten.

Veelgestelde vragen

  • Waar komen de aardappelen van Vanderhaegen Potatoes vandaan ?
  • Welke soorten aardappelen gebruikt Vanderhaegen Potatoes ?
  • Wat is de aangeraden dikte voor een friet ?
  • Wat is de functie van vet ?

Contacteer ons

Dorpsstraat 3, 9667 Horebeke
Tel. +32 55 45 52 66
Fax. +32 55 45 61 32
info@vanderhaegenpotatoes.be
BE 0454 12 09 40