Waarom kunnen frieten soms bruin kleuren ?

De grondstof van onze aardappel is heel belangrijk. Te weinig vet in onze frietketel, te hoge temperatuur of te lang blijven afbakken, kan onze friet sterk verkleuren wat gepaard gaat met slechte kwaliteit en smaak (bittere smaak). Andere oorzaak kan zijn slechte bewaring van de aardappelen bij te lage temperatuur zodat het zetmeel omzet in reducerende suikers (dat noemen we de Maillard reactie). Door de hoge verhitting en verbranding van de kleine restjes of kapot geroerde frieten,kan de afbraak van het vet snel gebeuren. Daarom : gebruik kwaliteitsaardappelen!

Ingrid Eeckhaut, The Art of Potatoes

‘Quality and excellence in fresh artisanal products through sustainable and passionate entrepreneurship.’

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Blijf steeds op de hoogte van onze nieuwste producten.

Veelgestelde vragen

  • Waar komen de aardappelen van Vanderhaegen Potatoes vandaan ?
  • Welke soorten aardappelen gebruikt Vanderhaegen Potatoes ?
  • Wat is de aangeraden dikte voor een friet ?
  • Wat is de functie van vet ?

Contacteer ons

Dorpsstraat 3, 9667 Horebeke
Tel. +32 55 45 52 66
Fax. +32 55 45 61 32
info@vanderhaegenpotatoes.be
BE 0454 12 09 40