Vanderhaegen Potatoes
Vanderhaegen Potatoes

BTW BE 0454 120 940

Kantooruren:
Maandag – vrijdag: 8u30 – 12u30 en 13u – 17u
Zaterdag & feestdagen: 8u30 – 12u30

Dorpsstraat 3, 9667 Horebeke
T : +32 55 45 52 66
info@vanderhaegenpotatoes.be
Commandes :
desk@vanderhaegenpotatoes.be

TVA BE 0454 120 940

Heures d’ouverture:
Du lundi au vendredi : 8h30 – 12h30 et 13h – 17h
Samedi et jours fériés : 8h30 – 12h30

Hoe aardappelkroketten maken?

Tijdens de feestdagen is niets zo heerlijk als ambachtelijke aardappelkroketten. De overheerlijke smaak van huisbereide aardappelkroketten op grootmoederswijze weten altijd te bekoren. Hoe worden deze lekkere aardappelkroketten gemaakt?

Voor lekkere verse aardappelkroketten kiezen we eerst de beste aardappelen uit. Deze hebben een hoog zetmeelgehalte, smaken bloemig en vallen snel uit elkaar. Verder hebben we ook eieren, paneermeel, bloem, nootmuskaat, peper en zout nodig.

De aardappelen worden geschild en gekookt in gezouten water. Vervolgens worden de aardappelen gepureerd tot een mooie fijne puree zonder stukjes. Hier wordt eierdooier aan toegevoegd, alsook geraspte nootmuskaat en zout. In de volgende stap gaat de aardappelpuree door de krokettenpers en worden de aardappelkroketten op maat gesneden. Een mooie lengte zijn aardappelkroketjes van 5 tot 6 centimeter. De ambachtelijke aardappelkroketten worden daarna achtereenvolgens rondom rond gerold in bloem, losgeklopt eiwit met zout en peper, om te eindigen met een jasje van paneermeel. Nu zijn de verse aardappelkroketten klaar om gebakken te worden in schoon frietvet met een temperatuur tot 180 graden tot deze mooi goudbruin zijn. Serveer je gasten steeds de lekkerste aardappelkroketten met Vanderhaegen Potatoes. Genieten maar!

Hoe aardappelkroketten maken?