Hoe aardappelkroketten maken ?

Tijdens de feestdagen is niets zo heerlijk als ambachtelijke aardappelkroketten. De overheerlijke smaak van huisbereide aardappelkroketten op grootmoederswijze weten altijd te bekoren. Hoe worden deze lekkere aardappelkroketten gemaakt?

Voor lekkere verse aardappelkroketten kiezen we eerst de beste aardappelen uit. Deze hebben een hoog zetmeelgehalte, smaken bloemig en vallen snel uit elkaar. Verder hebben we ook eieren, paneermeel, bloem, nootmuskaat, peper en zout nodig.

De aardappelen worden geschild en gekookt in gezouten water. Vervolgens worden de aardappelen gepureerd tot een mooie fijne puree zonder stukjes. Hier wordt eierdooier aan toegevoegd, alsook geraspte nootmuskaat en zout. In de volgende stap gaat de aardappelpuree door de krokettenpers en worden de aardappelkroketten op maat gesneden. Een mooie lengte zijn aardappelkroketjes van 5 tot 6 centimeter. De ambachtelijke aardappelkroketten worden daarna achtereenvolgens rondom rond gerold in bloem, losgeklopt eiwit met zout en peper, om te eindigen met een jasje van paneermeel. Nu zijn de verse aardappelkroketten klaar om gebakken te worden in schoon frietvet met een temperatuur tot 180 graden tot deze mooi goudbruin zijn. Serveer je gasten steeds de lekkerste aardappelkroketten met Vanderhaegen Potatoes. Genieten maar! 

 
 

Ingrid Eeckhaut, The Art of Potatoes

‘Quality and excellence in fresh artisanal products through sustainable and passionate entrepreneurship.’

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Blijf steeds op de hoogte van onze nieuwste producten.

Veelgestelde vragen

  • Waar komen de aardappelen van Vanderhaegen Potatoes vandaan ?
  • Welke soorten aardappelen gebruikt Vanderhaegen Potatoes ?
  • Wat is de aangeraden dikte voor een friet ?
  • Wat is de functie van vet ?

Contacteer ons

Dorpsstraat 3, 9667 Horebeke
Tel. +32 55 45 52 66
Fax. +32 55 45 61 32
desk@vanderhaegenpotatoes.be
BE 0454 12 09 40