Hoe lekkere frietjes bakken ?
– Bewaar frietaardappelen in de voorziene koeling (alleen bestemd voor aardappelen). Bewaren op een temperatuur van 2° à 4°.
– Aardappelen verbruiken in systeem first-in first-out.
– Frieten goed laten uitlekken en laten opdrogen alvorens onder te dompelen in het hete frituurvet.
– Zorgen dat de thermostaat goed is afgesteld.
– Laat het frituurvet met tussenpozen smelten, van 0° – 90° …
– Doe nooit te veel frietjes in de mandjes, dat veroorzaakt een grote temperatuurdaling, anders onvoldoende dichtschroeien, zodanig dat de friet niet te veel opneemt.
– Laat frituurmanden altijd goed uitlekken, veel vetbesparing.
– Bak de frietjes mooi goudgeel. Typisch Belgisch.
– De aanbevolen maximum temperatuur van 170° à 175° niet overschrijden. Met hoog-rendement friteuses kan men een lagere temperatuur aanhouden bij het bakken van de frieten, zodat men de acrylamide kan beperken (bruine friet).
– Met een fijne ziftof (schuimspaan) de verbrande restjes verwijderen na elke bakbeurt.
– Ververs tijdig het vet, als het een sterke geur of een donkere kleur krijgt, stroperig wordt en gaat schuimen. Nieuw vet bijvoegen volstaat niet om het vet te verbeteren.
– Overschot van het serveren van de frieten niet terug in het vet gooien. Vet en zout is geen goeie combinatie.
– Koude zone filters tijdig en goed reinigen, dit voorkomt veel ongemakken tijdens het frituren.
– Er bestaan voldoende meetapparaten om de kwaliteit van uw frituurvet goed te controleren.
– Met deze weetjes kan men genieten van een gezond en lekker bakje frieten.
The Art of Potatoes
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
Blijf steeds op de hoogte van onze nieuwste producten.
Veelgestelde vragen
- Waar komen de aardappelen van Vanderhaegen Potatoes vandaan ?
- Welke soorten aardappelen gebruikt Vanderhaegen Potatoes ?
- Wat is de aangeraden dikte voor een friet ?
- Wat is de functie van vet ?
Contacteer ons
Dorpsstraat 3, 9667 Horebeke
Tel. +32 55 45 52 66
Fax. +32 55 45 61 32
desk@vanderhaegenpotatoes.be
BE 0454 12 09 40