Vanderhaegen Potatoes
Vanderhaegen Potatoes

BTW BE 0454 120 940

Kantooruren:
Maandag – vrijdag: 8u30 – 12u30 en 13u – 17u
Zaterdag & feestdagen: 8u30 – 12u30

Dorpsstraat 3, 9667 Horebeke
T : +32 55 45 52 66
info@vanderhaegenpotatoes.be
Commandes :
desk@vanderhaegenpotatoes.be

TVA BE 0454 120 940

Heures d’ouverture:
Du lundi au vendredi : 8h30 – 12h30 et 13h – 17h
Samedi et jours fériés : 8h30 – 12h30

  • Bewaar frietaardappelen in de voorziene koeling (alleen bestemd voor aardappelen). Bewaren op een temperatuur van 2° à 4°.
  • Aardappelen verbruiken in systeem first-in first-out.
  • Frieten goed laten uitlekken en laten opdrogen alvorens onder te dompelen in het hete frituurvet.
  • Zorgen dat de thermostaat goed is afgesteld.
  • Laat het frituurvet met tussenpozen smelten, van 0° – 90° …
  • Doe nooit te veel frietjes in de mandjes, dat veroorzaakt een grote temperatuurdaling, anders onvoldoende dichtschroeien, zodanig dat de friet niet te veel opneemt.
  • Laat frituurmanden altijd goed uitlekken, veel vetbesparing.
  • Bak de frietjes mooi goudgeel. Typisch Belgisch.
  • De aanbevolen maximum temperatuur van 170° à 175° niet overschrijden. Met hoog-rendement friteuses kan men een lagere temperatuur aanhouden bij het bakken van de frieten, zodat men de acrylamide kan beperken (bruine friet).
  • Met een fijne ziftof (schuimspaan) de verbrande restjes verwijderen na elke bakbeurt.
  • Ververs tijdig het vet, als het een sterke geur of een donkere kleur krijgt, stroperig wordt en gaat schuimen. Nieuw vet bijvoegen volstaat niet om het vet te verbeteren.
  • Overschot van het serveren van de frieten niet terug in het vet gooien. Vet en zout is geen goeie combinatie.
  • Koude zone filters tijdig en goed reinigen, dit voorkomt veel ongemakken tijdens het frituren.
  • Er bestaan voldoende meetapparaten om de kwaliteit van uw frituurvet goed te controleren.
  • Met deze weetjes kan men genieten van een gezond en lekker bakje frieten.